середу, 11 листопада 2015 р.

Кінотеатр "Патріот"

В рамках концепції національно – патріотичного виховання дітей і молоді у навчально – виховний процес впроваджуються нові форми і методи виховної роботи. Однією із нових форм роботи у міському палаці дітей та юнацтва є діяльність кінозалу «ПАТРІОТ». Який має на меті створити умови для реалізації кожної особистості та підтримки творчого, інтелектуального, духовного потенціалу нашого українського народу. Протягом року в кінозалі буде транслюватися сучасне українське кіно, яке формуватиме національну самосвідомість, любов до рідної землі, українського народу, шанобливе ставлення до культури, звичаїв та традицій. Працюватиме кінозал 2 рази в місяць. Після кожного перегляду фільму відбуватиметься обговорення з психологом для з'ясування задуму, наскрізної дії, зверхзавдання.

В жовтні було переглянуто фільм «Іван сила» 2013 року, реж. В.Андрієнко. Задіяні були гуртківці МПДЮ (ТЮЧ, «Юнпрес», «Рукоділля», «Дивосвіт»). Двоє із глядачів написали рецензію на кіно.
Рецензія
Навіть коли він виявиться легендою, йому не важливі будуть палаци. Він повернеться туди, де його дім. Де вранці вип'єш молоко з медом, і почуєш спів птахів. Де радієш не грошам, а сонцю. Де важлива не увага, а посмішка. Там гріють не слава, а теплі обійми коханої людини.
Кінофільм «Іван сила» народився в Чернівцях. Місто, яке по праву вважається перлиною архітектури, зберегло чудові зразки пам'яток архітектури різних історичних часів. Чудове не тільки місто, але й гра акторів, таких як: Дмитро Халаджи, Василь Вірастюк, Ольга Сумська, режисер фільму Віктор Андрієнко та багато інших. На прем'єрі кінокартини подяка глядачів в формі овацій тривала впродовж 15 хвилин.
Дмитро Халаджи, український атлет, який установив 66 світових рекордів, та попав до Книги рекордів Гіннесса. Тому все що ви побачите на екрані – чиста правда. Без сумніві, ця роль належала саме йому. Дмитро давно знав, хто такий Фірцак, та в свій час займався саме по його методиці. Сам Андрієнко, скаже: «Коли до нас приїхали англійці подивитися робочий матеріал, вони запитали: «За скільки дублів ви знімали Халаджі? « Ми відповідаємо: «10-15». У них це викликало здивування. За їх словами, коли вони знімали у своїй картині екс- чемпіона світу з боксу Леннокса Льюїса, щоб вибити з нього необхідну емоцію, вони робили по 40 дублів. З чого ми робимо висновок, що Дмитро краще актор, ніж Леннокс.»
Дітям цікаві мультфільми, а саме герої яких вони вважають ідеалами. Розуміючи, що це лише вигадка, малеча лише наслідує їхнім образам, з часом забуваючи безслідно. Фільм «Іван сила» буде до душі навіть молодшому поколінню. Це реальна історія хлопчика з села, який завдяки своїй праці та натхненню досяг чималого. Фільм вчить не лише здорове тіло, а й здоровий дух. Іван вчить творити добро, та здобувати своє місце в світі…
Живучи сьогодні, ми мріємо побачити Ейфелеву вежу але не помічаємо, якою багатою,та вартою уваги є наша Україна. Богдан Хмельницький, та навіть селюк з вокзалу, є нашим минулим яким ми можемо пишатись. Реальні герої є нашими історичним предками, з яких варто брати приклад. Без минулого,немає майбутнього. 
Слухачка Школи журналістики «Юнпрес», 
Волощук Галина



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.